04 Okt

Raspisan tender za gradnju kanalizacije u Sadovima

  • 04. Okt 2021
  • Javne nabavke
  • Dnevnik
Izgradnja kanalizacione mreže otpadnih voda u Sadovima mogla bi da počne do kraja novembra, budući da je Uprava za građevinsko zemljište nedavno raspisala tender za izvođača.

Reč je, inače, o prvoj fazi u kojoj će biti izgrađen cevovod ukupne dužine gotovo 4.490 metara, kao i dve crpne stanice, a to će, kako je procenjeno, koštati Grad oko 161,7 miliona dinara bez PDV-a (161.666.666,67). U dokumentaciji javne nabavke navedeno je da će radovi trajati osam meseci, odnosno 240 dana.

Po projektu Arhitektonsko-građevinskog instituta iz Novog Sada predviđena su dva sliva dužine 3.693,45 i 797,36 metara, a kako se iz predmera radova može primetiti, zbog izgradnje kanalizacije biće isečeno i izvađeno pet stabala, te privremeno uklonjeno 260 metara ograde, koja će nakon završetka radova biti vraćena u prvobitno stanje.

Rok za podnošenje ponuda na tender Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije završava se 18. oktobra, a nakon toga nadležni će doneti odluku o dodeli ugovora ili, pak, obustavi postupka. Imajuću u vidu sve rokove, uključujući i vreme neophodno za uvođenje odgovornog izvođača u posao, izgradnja kanalizacije mogla bi da počne do kraja novembra.