20 Avg

Upoznajte pobednike: Ko je sve dobijao tendere Narodne banke Srbije?

  • 20. Avg 2020
  • Tenderi
  • TenderiLIVE
 Narodna banka Srbije je u svojstvu naručioca u postupcima javnih nabavki u poslednjih dvanaest meseci raspisala ukupno 176 tendera, od čega je njih 89 imalo procenjenu vrednost veću od pet miliona dinara.

Na adresu naručioca je pristiglo 645 ponuda, a najzapaženiji rezultat ostvarile su firme „Avala Tim“ iz Beograda, „Elmed“ iz Temerina i „Grafikum“ iz Barajeva sa po četiri upisane pobede.

„Avala Tim“ je osvajao tendere za nabavku hemijskih sredstava, obojenih metala i čelika, kapisli za pakovanje novčanica, kao i alata, pribora za mašinsku obradu i kovanje, za potrebe Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca – Topčider. Ukupna vrednost svih dostavljenih pobedničkih ponuda ove firme iznosila je 13.883.300,00 dinara bez PDV-a.

Kompanija „Elmed“ iz Temerina je dobila tender za nabavku servisnih usluga i rezervnih delova za potrebe održavanja mašine DOMINO. Trijumfovala je i na tenderima za nabavku kontrolnih markica za obeležavanje kafe i kontrolnih markica za obeležavanje spoljnjeg pakovanja leka i veterinarskog leka. Na kraju, ovoj firmi je pripao i tender za nabavku UV boje i sredstva za čišćenje za Domino K600i. Vrednost svih pobedničkih ponuda „Elmeda“ u posmatranom periodu iznosila je više od 312 miliona dinara bez PDV-a.

Ponuđač „Grafikum“ je pobedio na tenderu za nabavku valjaka za ofset mašine, zatim je dobio posao nabavke rezervnih delova i servisnih usluga za održavanje opreme Kodak Workflow. Takođe je osvojio i tender za nabavku mašine za brojenje tabaka, kao i tender za nabavku ručnog spektrofotometra. Zbir svih pobedničkih ponuda barajevske firme iznosio je 50.573.938,00 dinara.

Svi ostali ponuđači koji su učestvovali u postupcima javnih nabavki Narodne banke Srbije ostvarili su po tri i manje pobeda. Tako se na listi pobednika našao i „Inmold Plast“ iz Požege koji je dobio posao oštrenja i reparacije alata. Pobednička ponuda iznosila je devet miliona dinara, koliko i sama procenjena vrednsot nabavke.

„Atelje Antre“ je u februaru ove godine osvojio obe partije na tenderu za nabavku podnih obloga. Prva partija se odnosila na nabavku tepiha i tepih staza, dok je druga partija podrazumevala zamenu i ugradnju staze za hodnik. Zbir obe pobedničke ponude iznosio je 4.676.567,54 dinara. U julu je Narodna banka Srbije ponovo raspisala tender za nabavku podnih obloga u vrednosti od četiri miliona dinara, a ponuda „Ateljea Antre“ iznosila je 3.680.000,00 dinara.

U javnoj nabavci kutija za posebne kovanice, pobedničku ponudu u iznosu od 17.253.000,00 dinara uputila je firma „Picado company“ iz Ugrinovca. Ovaj ponuđač je u maju mesecu dobio i tender za nabavku kutija za odličja i prigodne kovanice za koje je ponudio 19.800.500,00 dinara. Takođe, „Picado company“ je i pobednik tendera za nabavku materijala za izradu vojnih spomen medalja vrednog 3.500.000,00 dinara.

Tender za izgradnju priključnog gasovoda i merno regulacionog seta bio je procenjen na iznos od 16 miliona dinara, a najpovoljniju ponudu uputio je „Beogas“ u iznosu od 15.855.105,00 dinara.

Beogradska firma “MRG Export import” je ponudom vrednom 69.070.672,51 dinara trijumfovala na tenderu za nabavku OVD folije za akcizne markice čija je procenjena vrednost iznosila 75.000.000,00 dinara. Osim toga, ovaj ponuđač je osvojio i dve partije na tenderu za nabavku uređaja i opreme za detekciju falsifikata. Prva partija se odnosila na grafičke lupe i digitalne nonijuse, dok je druga partija podrazumevala nabavku ručnih lupa sa LED i LED UV osvetljenjem. Za navedena dobra “MRG Export import” je ponudio 305.150,00 dinara.

“Sion gard” iz Beograda je dobio tender za nabavku usluge fizičko-tehničke zaštite i zaštite od požara ponudom vrednom 46 miliona dinara, koliko je iznosila i sama procenjena vrednost nabavke.

Naručilac je u toku proteklog meseca sproveo nabavku aparata za ispitivanje otpornosti ID dokumenata na habanje (abrazija površine). Procenjena vrednost tendera iznosila je 1.800.000,00 dinara, a pobednik je firma “KvaliLab” iz Beograda čija je ponuda za 14.800,00 dinara niža od procenjene vrednosti.

Nabavka lepka za potrebe Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca – Topčider koštala je naručioca 845.875,00 dinara bez PDV-a, na koliko je potpisan ugovor sa ponuđačem “Jovsta” iz Beograda. Inače je za ovu nabavku bilo predviđeno 910.000,00 dinara.

NIS je ponudom vrednom 61.599.283,64 dinara osvojio tender nabavku mazuta NSG.

Da li je i Vaš konkurent dobijao tendere Narodne banke Srbije.

Proverite registracijom na www.tenderilive.com i putem opcije “Tenderskop” saznajte gde je sve učestvovala i pobeđivala Vaša konkurencija.