28 Mar

Grad Beograd ove godine izdvojio milion evra za uklanjanje grafita

  • 28. Mar 2022
  • Javne nabavke
  • Beoinfo
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je danas mašinskom uklanjanju grafita u podzemnom prolazu na Zelenom vencu i najavio rekonstrukciju tog prostora.

Vesić je istakao da je Grad Beograd samo ove godine izdvojio oko milion evra za uklanjanje grafita sa beogradskih ulica.

– Nažalost, za taj iznos smo mogli da izgradimo pola vrtića, odnosno za dve godine smo izgubili jedan vrtić. Poruka svim građankama i građanima je da ne pišu grafite i da čuvaju prestonicu. Na taj način ćemo uštedeti novac, a naš grad će biti lepši – poručio je Vesić.

On je rekao da su obezbeđenje nove mašine za uklanjanje grafita, kao i antigrafit boja koja onemogućava ispisivanje novih.

– Izmenjeni su propisi, tako da sada svi investitori imaju obavezu da do dva metra visine na fasadama imaju antigrafit boju koja omogućava da se svaki sledeći grafit ukloni običnom vodom – kazao je Vesić.

Kada je reč o rekonstrukciji podzemnog prolaza na Zelenom vencu, Vesić je najavio njegovu rekonstrukciju odmah po završetku podzemnog prolaza na Terazijama.

Događaju je prisustvovao sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš i ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Beograd-put”.