28 Mar

Javne nabavke kroz statistiku: Šta je sve nabavljao Republički geodetski zavod u prethodnih godinu dana?

  • 28. Mar 2022
  • Javne nabavke
  • TenderiLIVE
U poslednjih dvanaest meseci, Republički geodetski zavod je raspisao ukupno 34 tendera, za koje je pristiglo 208 ponuda zainteresovanih firmi. To znači da je u proseku, na svakom tenedru učestvovalo po šest ponuđača.

Na listi nabavljanih dobara, radova i usluga između ostalog našli su se toneri, usluge servisiranja i održavanja klima uređaja, kancelarijski nameštaj, usluge fizičko-tehničkog obezbeđenja, računarska oprema, usluge održavanja komunikacionih linkova, usluga održavanja aplikacije eŽalba, usluge servisiranja i održavanja vozila, čišćenje i održavanje higijene u objektima RGZ-a i tako dalje.

Što se tiče ponuđača, najbolji rezultat ostvarile su firme „Malex city copy service“ i „Enel ps“ sa po četiri ostvarene pobede.

„Malex city copy service“ je osvajao tendere za nabavku tonera, računarske opreme, zatim za uslugu servisiranja fotokopir aparata, kao i za servisiranje i održavanje štampača i skenera. Zbir pobedničkih ponuda za sve tendere, osim za nabavku tonera, iznosio je 32.395.400,00 dinara.

Za nabavku tonera opredeljeno je 79.700.834,00 dinara, a ugovor je potpisan sa firmama „Malex city copy service“ i „Comtrade system integration“ na iznos od 79.097.000,00 dinara.

Što se tiče kompanije „Enel ps“, ona je dobijala tendere za usluge demontaže starih i montaže novih agregata, zatim za održavanje protivpožarne opreme, instalacija za gašenje požara i klima sistema u serverskim salama, kao i za održavanje elektro-energetske opreme u server sali. Ukupna vrednost svih dostavljenih pobedničkih ponuda premašivala je iznos od 10 miliona dinara.

Beogradska „Saga“ je zajedno sa firmom „Info space“ osvojila tender za nabavku usluge oržavanja geodetsko-katastarskog informacionog sistema ponudom vrednom 59.400.000,00 dinara. Takođe, ova firma je dobila i partiju za nabavku računara i prateće opreme ponudom vrednom 29.943.829,00 dinara.

Za nabavku licence i održavanje finansijskog softvera za finansije „NextBIZ“, firmi „Bit impeks“ je plaćeno 4.842.000,00 dinara.

„Vekom geo“ iz Beograda je zabeležio tri pobede na tenderima posmatranog naručioca. Za nadogradnju licenci ponuđeno je 1.458.600,00 dinara, za uslugu servisiranja GRAVIMETRA ponuda je iznosila 3.990.000,00 dinara, dok je za nabavku najnovijih verzija postojećih softvera (MNT) za Intergraph/Erdas/Bentley/TerraSolid softverska rešenja sa održavanjem, pobednička ponuda glasila na iznos od 13.632.130,00 dinara.

Sa grupom ponuđača koju čine „Sion gard“, „V.I.P. Security“, „Iron security guard“, „Notega Security“ i „NOTEGA CORPORATION“ zaključen je ugovor vredan 80 miliona dinara za uslugu fizičko-tehničkog obezbeđenja i protivpožarne zaštite objekata Republičkog geodetskog zavoda.

Beogradski „Drvoimpex inženjering“ je zajedno sa firmom „Temma trade“ iz Petrovaradina trijumfovao na tenderu za nabavku kancelarijskog nameštaja, a vrednost ugovorenog posla iznosila je 11.791.575,00 dinara.

Ponuđač „David Pajić Daka“ je pobednik tendera za izradu i obezbeđenje potvrde o tehničkoj ispravnosti liftova sa održavanjem istih, čija je vrednost procenjena na 2.600.000,00 dinara.

Kompletan pregled svih sprovedenih nabavki Republičkog geodetskog zavoda, ali i svih ostalih naručilaca, možete proveriti na sajtu www.tenderilive.com.